Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с маслото-147, 16.тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с маслото-147, 16.тс

Колеги, във вторник се върнах от БГ. Карах около 25 часа с количката и се накефих яко. След като си дойдох, оставих я около два часа да почине ( багажи глупости ) и отидохме на пазар. На два пъти ми свирна индикаци: OIL LOW PRESURE.
    Поогледах отдолу и не видях да губя масло. Тази вечер я покарах малко ама много малко и на един светофар при потегляне отново изпищя същия надпис.
    Бихте ли дали предположения преди да съм я качил на компа.
    Да не би да се е пресекла селенията хихихи или маслената помпа е пътник......!?
    Opel Corsa B
    Opel Tigra
    Mercedes A 160
    Mercedes A190 AMG
    Alfa Romeo 147 1.6 ts
    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Какво точно е маслото и кога е сменяно? "Хихихи" ама работата е вери сириъс!
    Last edited by code; d.m.y г., 07:37.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Селения 20к и е на 8000 км. Колата се обслужва в немско!
      Говорих с Румбата и са два варианта. Харчиме масло макар колата да е на 24к км ( това ще ме озадъчи ), умираща маслена помпа, или умрял датчик.
      Колеги други идеи, защото тук в немско са такива майсторите, че хем не разбират много хем ще ме одрусат яко!
      Opel Corsa B
      Opel Tigra
      Mercedes A 160
      Mercedes A190 AMG
      Alfa Romeo 147 1.6 ts

Comment

ГРААААААААААААААААААААМ масло няма колеги. Суха бе пръчката. Колата е чиста отдолу, аспуха не е мазен, антифриза същое ОК!
        Абе тези алфи нормално ли е да папат до около 2 литра на всеки 8к км!?
        Opel Corsa B
        Opel Tigra
        Mercedes A 160
        Mercedes A190 AMG
        Alfa Romeo 147 1.6 ts

Comment

Първоначално публикувано от hektor Покажи съобщение
          ГРААААААААААААААААААААМ масло няма колеги. Суха бе пръчката. Колата е чиста отдолу, аспуха не е мазен, антифриза същое ОК!
          Абе тези алфи нормално ли е да папат до около 2 литра на всеки 8к км!?
          Нормално е, и ще си отвориш голяма работа ако я оставиш без масло. Дано не си си я отворил вече щото тия лампи светят точно преди да умре . .
          sigpic

Comment

Колега това е ясно. Чакам АДАЦ да дойде и я карам в сеервиза където е обслужена. Просто питам какви са вариантите и да имам едно на ум преди те да си отворят устата с тяхната версия.
            Та питанката ми е, нормално ли е за Алфа да харчи така при положение, че видимо всичко е ок и точно преди 3к км, когато бях при Румбата и той я провери и я закачихме на компа всичко да е на 6!? Да не би да е лошо масло дееба. Ни съм я прегрявал, нито съм я пържил в червения сектор нищоооооооо!?
            Opel Corsa B
            Opel Tigra
            Mercedes A 160
            Mercedes A190 AMG
            Alfa Romeo 147 1.6 ts

Comment

3 Литраааааааааааааааа досипах лудница колеги.
              Искам вашета присъда.

Колата върви като пушка не съм я вкарвал в червените обороти, нормално я карам с 130, видими течове на масло няма, дори преди 3к км при Румбата, като вдигнахме на подемник си бе чисто. Колата не пуши сив дим, ауспуха не е мазен, охладителната течност е чиста и за 8к км 3 литра масло са умрели!

Вариант 1- кофти масло

Вариант две - умиращ двигател, но при липсващи явни признаци...............!
              Opel Corsa B
              Opel Tigra
              Mercedes A 160
              Mercedes A190 AMG
              Alfa Romeo 147 1.6 ts

Comment

Горят до литър на 1000 км така че веднъж в седмицата я поглеждай и донт уори. Може да си смениш маслото с някакво друго, което да го гори по-малко - по принцип по-гъсто слагат но не е гаранция . .
                sigpic

Comment

Стига стези глупости до литър на 1000 км ако е на един милион километра да иначе това е дрън-дрън -мойта на 15 хиляди гори до 500 грама сигурно нещо е развалена да ми препоръчате в кой сервиз да отида.Колега пробвай да смениш маслото и филтъра щом нямаш други признаци може да си улучл менте
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

От БГ до Италия ходихме с БМВ 5 (на 60 000км) изгори 1,3 л масло,човека каза,че преди това никога не е горяла и грам масло.
                    Явно в някои случаи има аномалий и си гори масалце.
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      Горят до литър на 1000 км така че веднъж в седмицата я поглеждай и донт уори. Може да си смениш маслото с някакво друго, което да го гори по-малко - по принцип по-гъсто слагат но не е гаранция . .
                      Този въпрос сме го разисквели и резбрах, че моята е от тези 10%, които горят по 300-400г. на СМЯНА.

Ако дава 10 литра на 10 000км, няма смисъл да сменяш маслото.
                      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                      Opel Astra J GTC

Comment

Моята 5000 км и налях 200 грама. А трябваше 100 защото сега сутрин е леко над максимума. Нещо се бех объркал май. Като проверявах може под наклон да е била колата. Така, че заебете тия неща литър на 1000 км. Извън градско може и да нагорява. Не я карам често на дълго. Но в града грам не бута.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Дават че е нормално да полапва масло в някакви граници все пак и аз съм чел за 1 на хиляда, като граница, но не значи че всички лапат.Моята също не съм забелязъл да го прави, хем леко сълзи на едно място поне за 4-5 хиляди км.
                          Иначе чисто нов Фолксвагенпасат, в гаранция 1,9 дизел, служебен похапва в моментга по литър на илядо, в сервиза също обясниха, че било нормално !? Колко е нормално не знам.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Дават че е нормално да полапва масло в някакви граници все пак и аз съм чел за 1 на хиляда, като граница, но не значи че всички лапат.Моята също не съм забелязъл да го прави, хем леко сълзи на едно място поне за 4-5 хиляди км.
                            Иначе чисто нов Фолксвагенпасат, в гаранция 1,9 дизел, служебен похапва в моментга по литър на илядо, в сервиза също обясниха, че било нормално !? Колко е нормално не знам.
                            Повечето от новите коли горят масло и там наистина е нормално, преди първата смяна.
                            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                            Opel Astra J GTC

Comment

На порше Кайен също му дават литър на 1000 км.
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                              X